Welkom »
U bent niet ingelogd
Klik hier om in te loggen »
Registreren als lid »
Nieuwsbrief niet leden »
Maak startpagina! »
Bij uw favorieten! »
Home »
Wedstrijden »
Kalender »
Nieuws »
Foto album »
Info »
Home info »
Historie »
Regels »
Lessen »
Boxhuur »
Contact »
Historie
Op donderdag 15 augustus 1974 is de eerste oprichtingsvergadering van ponyclub en rijvereniging de Zwartewaterruiters gehouden. Bij deze vergadering waren Reind Breman, Hendrik van Dalfsen, Steven van Dalfsen, Jacob van Lente, Anton van der Steeg, Gerrit Timmerman, Harry Stokreef en Rudi van Dalfsen Hzn aanwezig. Ook waren de heer Koers, bestuurslid van de KNF voor Overijssel, als adviseur en Luit Dubbeldam, manegehouder, aanwezig. In deze eerste vergadering is de huidige naam: “Ponyclub en rijvereniging de Zwartewaterruiters” vastgesteld.
Tot 1 januari 1975 hadden verschillende leden hun pony’s ter beschikking gesteld, zodat het ledenaantal snel kon groeien. Hendrik van Dalfsen, toentertijd zelf een enthousiaste ruiter, had toegezegd belangeloos les te gaan geven tot 1 januari 1975, in samenwerking met Rudi van Dalfsen, Harry Stokreef en Jan Timmerman Gzn. Steven van Dalfsen stelde zijn schuur en grasland ter beschikking om de vereniging op te zetten. Reind Breman zou de verzorging van de publiciteit op zich nemen en Jacob van Lente stelde zijn terrein aan de Sasdijk voor onbepaalde tijd beschikbaar voor rijlessen ( ter grootte van 45 bij 20 meter). Zo waren de basisbenodigdheden voor de rijvereniging geregeld.

De eerste ledenvergadering vond plaats op woensdag 18 september 1974. In deze vergadering werd het bestuur en het jeugdbestuur gekozen. Tevens werden de lessen samengesteld en de ponyclub en rijvereniging de Zwartewaterruiters was een feit!!! Het werd een actieve vereniging en het ledenaantal groeide snel. Zo snel zelfs, dat er een overdekte manege gebouwd kon worden. Deze werd feestelijk geopend op 22 maart 1975. Er werden onderlinge wedstrijden, streekmanege wedstrijden en concours hippique georganiseerd. Ook werden er verschillende acties gehouden om de kas te spekken.

Door de enorme groei van de vereniging werd in 1992 besloten om een nieuwe manege te bouwen. Er werden twee overdekte hallen gebouwd, een kantine en 35 stallen. In 1994 verhuisden de Zwartewaterruiters naar de huidige locatie aan de Kamperdijk 3.

In maart 2000 werd het 25-jarig jubileum gevierd. Er werd onder andere een driedaags Concours Hippique georganiseerd, een feestavond voor oud-leden en nieuwe leden, verschillende clinics, het ‘oude’ achttal ging weer te paard en de jonge leden voerden het toneelstuk Ali Babba en de 40 rovers op. Al met al was het een schitterende maand voor jong en oud, oud-leden en nieuwe leden, sponsoren en andere geďnteresseerden!!


© 2002 - 2019 - Zwartewaterruiters.nl - Alle rechten voorbehouden
De Zwartewaterruiters zijn online met: Yourhosting.nl
Zet de Zwartewaterruiters bij uw favorieten