Welkom bij de Zwartewaterruiters!


Hoofdsponsor

Agenda »
Er is niets gevonden
Uitslagen »
Vr 4 jan 2019 t/m Za 5 jan 2019 »
springen paarden en ponys
Za 15 dec 2018 »
Felix Dressuur Cup Finale
Vr 30 nov 2018 t/m Za 1 dec 2018 »
dressuur paarden Buuznsniederbokaal
Foto album »
Fotoshoot van de open dag! »
Bosrit 25-05-17 (deel 2) »
Bosrit 25-5-2017 »
Clubkampioenschappen 2017 »
Indoor Genemuiden - 12 maart 2016 »
Pyrografie: afbeeldingen ingebrand in hout: www.facebook.com/giftsfire »
Springen paarden 7 november 2015 »
Indoor Genemuiden paarden - 7 maart 2015 »
Bruiloft Rob en MariŽt 5 september 2014 »
Bruiloft Renť en Aileen »
<<< Vorige

Jenine Altena met Oki Doki Overijssels Kampioen!

Geplaatst op 07-02-2011

Zaterdag 4 februari waren in manege De Twentse Marke in het landelijke Lonneker bij Enschede de Overijsselse Indoor-Regiokampioenschappen Dressuur. Met 7 combinaties waren de Zwartewaterruiters sterk vertegenwoordigd. Ondanks de stormachtige 2 uur durende trailerrit, reden alle combinaties prima proeven. Vier combinaties vielen in de prijzen!


Op de foto Gerietha Beens, Jenine Altena en Lilian Bakker. De 4e prijswinnaar RiŽlke Roeland mist daar op.

Voor de derde keer in dit nog jonge jaar sloeg Jenine Altena met haar C-pony Oki Doki haar slag. Na het behalen van het Dressuur- en Kringkampioenschap 2011 werd Jenine nu Regiokampioen L1! Zij kreeg van de dubbele jury de superhoge score van 414 punten. In de klasse M1 categorie DE toonde RiŽlke Roeland met Lopikís Fireboy een vlammende proeve van bekwaamheid. Zij mocht zich in deze klasse tweede van Overijssel noemen met 386 punten. In de L2, categorie DE, kwam Lilian Bakker met haar Larapinta in actie. De gevoelige merrie was door de lange rit en de aan de dakplaten rukkende wind wat gespannen. Desondanks zette de combinatie in een groot deelnemersveld met 390 punten een heel mooi resultaat neer. Goed voor de derde prijs. Ook een Overijsselse prijs was er voor Gerietha Beens met haar sterke schimmel Coral. In de klasse L1, categorie E wist zij met een score van 385 de derde prijs te veroveren! Beanke Roeland met Frasko (L1/C) behaalde 377 punten en een derde plek. Giovanna Slurink scoorde hoog met Yacinta in de klasse L2/DE met 382 punten, waarmee ze de meeste concurrenten achter zich liet.

Niet alleen in Twente speelde de wind de amazones parten. Janine Flier toog met haar paarden Zoruto en Brios naar Balkbrug voor een dressuurwedstrijd. De harde wind zorgde voor zulke woeste geluiden, dat bij het inrijden de in paniek rakende wild bokkende jonge Brios Janine tot een ware rodeo-demonstratie dwong. Inclusief de onvermijdelijke salto en het bekende zandhappen! Pijnlijk en slecht voor de concentratie. Echter, de onvervaarde Janine stond op, klopte en spoog het zand van zich af, sprong in het zadel, focuste zich en reed - de pijn verbijtend - zowel Brios (L1, 198 punten) als Zoruto (M2, 186 punten) overtuigend naar een 1e plaats. Daarbij een twintigtal mededingers verbijsterd achter zich latend. Ware klasse!

Niet alleen de dressuurruiters waren actief. Springtalent Elisabeth Beens toonde wat ze waard was in IJsselmuiden. Ze wist met Eikenhorstís Amalia in de klasse B/C in het progressief parcours snel en foutloos de 2e prijs te bemachtigen. Met Easy Jumper deed ze in de zware klasse M/D het kunstje nog een keer en behaalde weer de 2e prijs!

Al met al weer een goed weekend voor de Zwartewaterruiters.

<<< Vorige
© 2002 - 2020 - Zwartewaterruiters.nl - Alle rechten voorbehouden
De Zwartewaterruiters zijn online met: Yourhosting.nl