Welkom bij de Zwartewaterruiters!


Hoofdsponsor

Agenda »
Er is niets gevonden
Uitslagen »
Vr 4 jan 2019 t/m Za 5 jan 2019 »
springen paarden en ponys
Za 15 dec 2018 »
Felix Dressuur Cup Finale
Vr 30 nov 2018 t/m Za 1 dec 2018 »
dressuur paarden Buuznsniederbokaal
Foto album »
Fotoshoot van de open dag! »
Bosrit 25-05-17 (deel 2) »
Bosrit 25-5-2017 »
Clubkampioenschappen 2017 »
Indoor Genemuiden - 12 maart 2016 »
Pyrografie: afbeeldingen ingebrand in hout: www.facebook.com/giftsfire »
Springen paarden 7 november 2015 »
Indoor Genemuiden paarden - 7 maart 2015 »
Bruiloft Rob en Mariët 5 september 2014 »
Bruiloft René en Aileen »
<<< Vorige

Clubkampioenschappen 2011

Geplaatst op 31-01-2011

Clubkampioenschappen Zwartewaterruiters groot succes!

Afgelopen weekend hielden de Zwartewaterruiters te Genemuiden in eigen huis hun jaarlijkse clubkampioenschappen. Clubkampioen 2011 bij de pony’s werd Béanke Roeland met Frasko. Bij de paarden zegevierde Dana van Oosterhout. Zij werd Clubkampioen 2011 met Veni Vidi Vici.

Zaterdag 29 januari 2011 was een enerverende dag voor de Genemuider pony- en paardenclub. Circa 40 eigen dressuurcombinaties en 30 eigen springcombinaties streden fanatiek om de eer om kampioen van hun club te worden. De kwaliteit was hoog. Bij de pony’s was Béanke Roeland met Frasko de beste allrounder met 391 punten en zij kon zich dan ook Clubkampioen 2011 noemen. Reservekampioen werd haar zus Riëlke met Lopik’s Fireboy met 370 punten. Bij de paarden was Dana van Oosterhout een ware keizerin. Ze kwam, zag en overwon met haar paard Veni Vidi Vici en mocht zich met 392 punten Clubkampioen 2011 noemen. Haar grote opponent Albert Beens werd met Alfonzo verdienstelijk Reservekampioen met 386 punten. Ook was er voor Albert –die via ludieke acties (rose hoeven, spandoek, zelfs een etentje bij de chinees werd ingezet) tevergeefs had geprobeerd Dana uit haar concentratie te brengen- nog een echte bixi-prijs weggelegd. Dit tekende de goede sfeer van de dag.

Dressuurkampioen bij de pony’s met een score van 199 punten werd de ijzersterke combinatie Jenine Altena met Okidoki. Bij de paarden was dat wederom Dana van Oosterhout, waar zij 198 punten liet noteren. Springkampioen pony’s met een score van 198 was de foutloze en supersnelle Elisabeth Beens met Easy Jumper, die zijn naam ruimschoots eer aan deed. Springkampioen paarden werd Alène Roeland met haar stoere Bandieto (195 punten), die eveneens met gemak alle hindernissen passeerde.

Daarnaast waren er bij de pony’s nog dagprijzen te behalen. Eerste prijzen voor dressuur kregen de pony-combinaties Riëlke Roeland/Asterhof’s Florian (B: 389 punten), Jenine Altena/Okidoki (L1: 407 punten) en Riëlke Roeland/Lopik’s Fireboy (M1: 376 punten). Tweede prijzen waren weggelegd voor de combinaties Dian Kisteman/Saba (B: 385 punten), Gerietha Beens/Coral (L1: 396 punten) en een derde voor Béanke Roeland/Frasko (L1: 392 punten). Eerste prijzen voor springen kregen de combinaties Béanke Roeland/Frasko, Marjolein Zielman/Eclips en Elisabeth Beens/Easy Jumper. Een tweede prijs was voor Johanna Beens met Wolina. Ook werden de Regiokampioenen 2010 nog gehuldigd, waaronder de pony- en paardenteams die zelfs deelnamen aan de Hippiade (Nederlandse Kampioenschappen) en dus in de top van Nederland meedraaien!


Clubkampioenschappen Niet-wedstrijdruiters
Vooruitlopend op zaterdag vond de vrijdag daaraan voorafgaande onder massale belangstelling - van familie tot schoolmeesters aan toe!- ook de Clubkampioenschappen 2011 voor niet-wedstrijdruiters en -amazones plaats. De ruitertjes en amazones uit deze laagdrempelige kweekvijver van toekomstig talent waren niet minder gemotiveerd dan de ‘professionals’ van zaterdag. Op hun paasbest gekleed en de manegepony’s dan wel eigen pony’s blinkend gepoetst, zetten circa 25 combinaties in groepjes hun beste beentje en hoefje voor. Elke combinatie ontving een prijs en een lint.

Eerste prijzen dressuur kregen de combinaties Erika Henniphof/Rif Raf, Hannemarie Bakker/Beauty, Jeanine Jansen/Jolly, Mirthe Bakker/Sultan, Babette Beens/Sunflower en Roos Beens/Jenny. De tweede prijzen waren voor de combinaties Lisanne Kanis/Aisna, Lisette de Leeuw/Beauty, Alexander Heutink/Leander, Jan van Dieren/Jens, Carolien Altena/Okidoki, Marloes Stoel/Ramona, Martine van Rees/Leander en Mayke Hoen/Funny Boy. De derde prijzen gingen naar de combinaties Famke Brouwer/Wimar, Anne-Jet Harms/Wimar, Nina Heutink/Belle, Joanne Visscher/Leander, Monique-Cecile de Weerdt/Jessica en Joanne Brouwer/Leander. Vierde prijzen waren voor de combinaties Gabriëlle Kroes/Belle, Mayra van den Brand/Jens, Manon Gerrits/Belle en Liseth Steenstra/Belle. De vijfde prijzen gingen naar de combinaties Melanie Nieuwenhuis/Floor, en Lotte Hammer/Leander. Tot slot was er nog een zesde prijs voor Ruth van Dijk met Jolly.

Eerste prijzen springen ontvingen de combinaties Alexander Heutink/Leander, Mirthe Bakker/Sultan, Roos Beens/Willow en Gabriëlle Kroes/Beauty. De tweede prijzen springen waren voor de combinaties Anne-Jet Harms/Okidoki, Manon Gerrits/Belle, Famke Brouwer/Ramona, Roos Beens/Jenny en Joanne Brouwer/Leander. De derde prijzen gingen naar Monique-Cecile de Weerdt/Jessica, Marloes Stoel/Ramona, Liseth Steenstra/Belle, Lotte Hammer/Leander en Martine van Rees/Leander. De vierde prijzen werden behaald door de combinaties Jan van Dieren/Jens, Joanne Visscher/Leander, Lisanne Kanis/Aisha en Lisette de Leeuw/Beauty. De vijfde prijzen springen waren voor de combinaties Mayra van den Brand/Jens, Nina Heutink/Belle en Mayke Hoen/Funny Boy. Tot slot ging de zesde prijs naar Hannemarie Bakker met Beauty.

Terugkijkend waren deze kampioenschappen weer een daverend succes voor deze bloeiende Zwartewaterlandse sportvereniging. Volgende week zwermen de leden weer uit om elders prijzen binnen te halen!

<<< Vorige
© 2002 - 2020 - Zwartewaterruiters.nl - Alle rechten voorbehouden
De Zwartewaterruiters zijn online met: Yourhosting.nl